Les 4e et 3e bilingues reçoivent Ronan Hirrien/Jerémi Costiou et Jean Louis Morvan à propos de la 2de Guerre Mondiale.

Pennad kaoz tro dro d’an teulfilm « Hañvezh 44 : ma dever koun » / Echange autour du documentaire« Hañvezh 44 : ma dever koun » : entre Histoire et devoir de mémoire.

Brezhoneg

Diwar intrudu Yoann Nedeleg (kelenner war an Istor-geografiezh), Valérie Kervella (kelennerez war ar brezhoneg) hag ar vediaoueg (Isabelle Lossec) e oa bet pedet er skolaj d’al Lun 2 a viz Meurzh, Ronan an Hirien (kazetenner o labourat e FR3), Jeremi Kostioù ( ezel Nadoz-vor embannadurioù) ha Jean-Louis Morvan (prezidant kevredigezh ar soudarded kozh Lanniliz) evit plantañ kaoz diwar-benn an eil brezel bed hag e brezhoneg mar-plij ! Ur pennad eskemm a zo bet da c’houdevezh tra ken da c’houzout hgiroc’h diwar-benn seveniñ ar film, an tudennoù a veze kavet en teulfilm pe c’hoazh testenioù fromus Jean-Pierre Morvan bet o vevañ e Lanniliz d’ar c’houlz ma oa an Alamanted er vro. Dedenn, eskemmoù, istorioù bihan (anekdotoù) hag akestusted a oa elfennoù a-bouezh a c’helle an nen kaout da vare an darvoud-se !

Ronan Hirrien 004
Ronan Hirrien 007

Français

Dans le cadre de l’évènement « culture bretonne à l’honneur » le collège s’est vu inviter Ronan an Hirien (journaliste à FR3), Jeremi Kostioù ( Editions Nadoz-vor embannadurioù) afin de présenter leur documentaire sur la seconde guerre mondiale intitulé « Hañvezh 44 : va dever koun » et le devoir de mémoire que cela implique, le tout en langue bretonne. Sous l’initiative de Yoann Le Nedellec (enseignant Histoire-géographie bilingue), Valérie Kervella (enseignante Breton) et Isabelle Lossec (Médiathèque), un moment d’échange en breton et français est venu compléter cette matinée : Jean-Louis Morvan (président des anciens combattants de Lannilis) a pu témoigner de l’atmosphère qui régnait sur Lannilis pendant l’année 44 devant des élèves intéressés. Un moment d’échange autour de l’histoire très constructiuf.

L’équipe bilingue et la Médiathèque