Ur soñj war pezh-c’hoari Strollad Ar Vro Bagan…

Ce que nous avons pensé de la pièce d’Ar Vro Bagan

Jeudi 7 novembre, les élèves des classes bilingues de 6e et 5e ont assisté à la représentation de la dernière pièce de Strollad Ar Vro Bagan : Nedeleg er Gêr Vras (Noël dans la grande ville). Voici le compte-rendu écrit par les élèves de 6e :

Erwan Hupel, enseignant de breton.

Nedeleg er Gêr Vras :

Istor un den paour eo. Bevañ a ra en ul lochenn vihan. Bevañ a ra gant Yeunig, ur vargodenn. Evit gounit e vuhez e kont istorioù gant margodennoù er straejoù. Emañ o chom e-kichen ti an Itron Balcon. Displijus eo an Itron Balcon gant Jos, an den paour. D’ur poent e teu ur plac’h divroet, Leila, n’he deus ket a baperioù.

Kavet hon eus un tammig re hir ar pezh. Ar farsadennoù a oa evit ar re vihan. Ar c’hinkladur a oa brav-spontus. Gourc’hemennoù Didier. C’hoari mat a a rae an dud. Souezhus e oa pa c’hoarie Nikole tri ferzh war-an-dro. Mat e oa an istor. Ar re vihan a rae trouz siwazh. Ar fin a oa un tammig iskis.

Skolajidi ar c’hlasoù 6vet

G.S : Ne weler ket mat er sal-se. Gwelloc’h e vije lakaat uheloc’h ar c’hadorioù er foñs.