Devezhioù kampiñ ar re zivyezhek ’ba Penn Enez / Séjour bilingue à Penn Enez

Un nebeud devezhioù o deus tremenet ar vrezhonegerien yaouank e tachenn kampiñ Penn Enez (Landeda). Plijadur e-leizh a zo bet !

Les jeunes bretonnants du collège ont passé un séjour rempli de bonne humeur au camping de Penn Enez à Landeda !

Brezhoneg :

Setu rentañ-kont eus an devezhioù bet tremenet en Landeda etre an 11 hag an 13 a viz Even. Plijadur e-leizh a zo bet a-drugarez d’ur programm hir ha stank gant dudioù a-bep seurt ! Kayak war vor, redadeg emlec’hiañ, beilhadegoù a zo bet aozet a-ratozh evit ar skolajidi. Un dachenn gampiñ a-feson o devoa ha debret mat o deus a-drugarez d’ar gevredigezh Bel Espoir. Ur maread plijus hag e brezhoneg !

Trugarekaat a reomp Isabelle Le Guen ha Fulub Tanguy evit bezañ deuet da ganañ un nebeut kanaouennoù eno d’ar Meurzh 12 a viz Even. Plijus eo bet ar veilhadeg evit sur !

Trugarekaat a reomp ivez : :-)

• Ar gelennerien war ar sport evit ho sikour (dreist-holl evit ar c’hayak) ! Trugarez da Aotroù Le Roux evit bezañ bet o sikour ac’hanomp da evezhiañ ar grennarded e-pad un devezh hag un nozvezh.
    - Aotroù Cornillet evit ar gwastilli, un drugar e oant !

Français :

Les élèves bilingues ont passé trois jours rythmés par un tas d’activités sympathiques entre le 11 et le 13 Juillet au camping de Penn Enez à Landeda. Au programme : kayak de mer, course d’orientation, veillée, ballades sur la côte,… Le tout dans une bonne ambiance et en breton. Le soleil était au rendez-vous, en témoigne en ce moment les faces rouges ou bronzées de certains d’entre eux !

On remercie chaleureusement Isabelle Le Guen et Phillippe Tanguy pour être venu nous chanter quelques chansons car grâce à eux, la veillée s’est transformée en fest-noz ! On remercie également les bénévoles de l’association Bel Espoir pour la bonne cuisine sur place !

Nous remercions également: :-)

- L’ensemble des professeurs d’EPS du collège qui nous ont donné un sacré coup de main (notamment pour le kayak de mer) ! Mr Le Roux pour nous avoir assisté le temps d’une journée et nuité également.
- Monsieur Cornillet pour nous avoir généreusement apporté de délicieuses pâtisseries !

Ar gelennerien / Les professeurs bilingues

Yoann Le Nedellec, Bertrand Larnicol, Fañch Vignault, Béatrice Le Guen, Agnès Dauneau.B-)

Photo0334 Photo0336 Photo0337 Photo0340 Photo0341 Photo0343 Photo0345 Photo0346 Photo0348 Photo0350 Photo0352 Photo0353 Photo0355